Wat is een Plyobox?

Als je met regelmaat in de sportschool komt dan ken je vast wel die grote houten kisten. Diegene die gebruikt worden voor de zogenoemde box jumps. Dit om de sprongkracht, balans en explosiviteit van de benen te trainen. Een Plyobox is echter meer dan alleen een houten kist, het resultaat door goed te trainen is enorm.

De plyobox heeft verschillende zijdes en dus hoogtes. Hiermee kun jij jezelf tijdens een training flink uitdagen. Hoe hoger de box is, hoe beter de sprongkracht uiteindelijk wordt. Dit kan dus ook de sprintsnelheid verbeteren.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten boxen. Zo kun je een houten plyobox kopen, deze heeft vaak een groter oppervlak dan een metalen. Hierdoor is de kans kleiner dat je valt en dus blessures beter voorkomt. Daarnaast kun je door één box te kopen gebruik maken van verschillende hoogtes. Daarnaast heb je ook een metalen box. Deze kunnen zwaarder worden belast dan een die van hout is.

Zo’n box is leuk voor als je een thuisgym hebt. Dit is zeker een mooie toevoeging aan de sportapparaten die je mogelijk al in huis hebt. Je hebt de mogelijkheid tot verschillende oefeningen. Zo kun je kiezen voor een split squat. Dit kun je verzwaren door ook gebruik te maken van een dumbbell. Ook door één been op de box te plaatsen en dan jezelf omhoog te werken train je je benen. Hip thrusts zijn ook zeker een mogelijkheid, goed voor zowel benen als billen.

Met een plyobox kun jij jouw lichaam goed trainen. Makkelijk voor in huis omdat het gemakkelijk weer op te bergen is.